Forventninger

Hvad kan du forvente?

Det er én ting at erkende behovet for psykologhjælp, det er noget andet at finde den helt rigtige psykolog. Der er utroligt mange at vælge imellem på nettet og i telefonbogen, og hvordan kan du vide, hvilken psykolog, der er bedst for dig?

Det kan være de mindste ting, der afgør, om du har en bedre fornemmelse for den ene psykolog end den anden. Det er helt okay. En psykolog kan være nok så veluddannet og dygtig, men kemien imellem jer skal fungere.

Derudover kan det være overvældende at besøge en psykolog første gang, især hvis man har svært ved at overskue nye udfordringer. Det kan være en stor hjælp at vide så meget som muligt før sit første besøg.

Mit formål med denne side er at give dig det bedst mulige indtryk af, hvem jeg er, og hvordan jeg arbejder. På den måde er det nemmere for dig at fornemme, hvad et forløb hos mig indebærer.

Her kan du læse, hvordan et typisk forløb foregår. Du kan læse om hypnose og en klients oplevelse af en hypnosesession.

Derudover har jeg også lavet en video, hvor du kan møde mig, se hvor det foregår og høre lidt om sessionens forløb.

God fornøjelse!

Anders' oplevelse med hypnose

Forventninger

"Vi har vel alle på TV set, hvordan forskellige hypnotisører har hypnotiseret andre til både at være kyllinger, astronauter, hunde, dronninger osv. Den type hypnose kalder jeg show-hypnose. Den har ikke rigtig noget formål. Den anden type, er den type, som Søren giver mig."

Velkomst

"Hele sessionen starter med, at jeg bliver budt velkommen, giver hånd og det hele. Herefter sætter vi os ned og snakker lidt om, hvad der er sket siden sidste session. Imens jeg fortæller, hvad der er sket, og hvad jeg gerne vil have styr på, skriver Søren alt ned for at flette det ind hypnosen til næste gang, vi ses."

Forberedelse

"Efter vi har snakket om, hvad der er sket siden sidst, kommer jeg over i en lænestol, som kan lænes så langt tilbage, at man faktisk ligger ned. Så får jeg tæppe på. I baggrunden kører noget instrumental musik, hvor der er brugt mange lyde fra naturen. Meget roligt og virkelig afslappende. Jeg bliver bedt om at lukke øjnene og lytte til musikken. Herefter fortæller Søren mig, at jeg skal koncentrere mig om det, han siger og gøre det, han beder mig om."

Selve hypnosen

"Herefter tager vi oftest ud at rejse, hvor Søren fortæller, hvor vi skal hen, og hvad vi skal opleve. Og det Søren fortæller mig, ser jeg som indre billeder – faktisk som en film jeg selv spiller hovedrollen i. Det er rart og behageligt på ”rejsen”, og der sker altid noget rart, og man får nogle gode råd med på rejsen. Nogle gange skal jeg selv deltage aktivt på rejsen ved f.eks. at svare på spørgsmål eller ved at bevæge armene – måske bare mærke efter en følelse i kroppen."

Altid mulighed for afbrydelse

"Hvis man har lyst, kan man selv til hver en tid afbryde hypnosen. Der er intet, der forhindrer én i at åbne øjnene og sætte sig op. Det bestemmer man helt selv. Men jeg har slet ikke haft lyst til at afbryde en hypnosesession. Det er rart og afslappende – det er nok det tidspunkt, jeg slapper mest af på."

Afslutning

"Når vi kommer tilbage fra rejsen, vågner jeg op. Efter lige at have vænnet mig til lyset igen er jeg frisk og har det godt. Jeg føler en indre ro. Det er rart og skal prøves, for det kan ikke beskrives."

- Anders

Et typisk forløb

Et forløb består af minimum 4 gange med en uges mellemrum

Grundigt interview / udredning for at afdække problemstillingerne. Herefter første hypnosesession baseret på oplyste problemstillinger. Varighed ca. 2 timer i alt.

Samtale og evaluering af forløbet siden sidste gang. Herefter anden hypnosesession baseret på interview fra 1.gang. Varighed de efterfølgende gange, ca. 1½-2 timer.

Samtale og evaluering, evt. hjemmeopgaver til kognitiv træning inden for relevante områder. Herefter 3. hypnosesession baseret på oplysninger fra anden gang.

Samtale og evaluering, evt. opfølgning på hjemmeopgaver. Herefter 4. hypnosesession baseret på 3. gang og med fundamentering af det ønskede emne.

Hver lektion (50 min.) koster 1250 kr ifølge Dansk Psykologforenings takster.

Hypnosesessionen

Du sidder / ligger i en stol. Der er evt. beroligende musik. Du tales i hypnotisk tilstand (hypnosedybden er ikke så afgørende). Til hver hypnosesession er der lavet en session, som bygger helt specifikt på dine problemstillinger. Her anvendes f.eks. metaforer til belysning og afklaring af problemstillingerne.

Alle hypnosesessionerne er nedskrevet ordret for at det ikke bliver tilfældige associationer, eller undertegnedes aktuelle tilstand, der afgør indholdet.

Læs mere om hypnose under behandlingsmetoder

Akut-tider

Det er muligt at få akut-tider, hvis det er nødvendigt. Mine arbejdstider ligger som regel sidst på eftermiddagen og først på aftenen samt om lørdage. På den måde er det nemmere at få tid til at besøge mig, hvis du har et arbejde ved siden af eller bor langt væk.

Hjemmebesøg

I særlige tilfælde lægges terapien enkelte gange i hjemmet for at få den fulde forståelse af problemet. Det kan være i forbindelse med OCD, hvor der er visse ritualer, der gentages. Her er det lettere at beskrive på stedet og lettere at udarbejde nye strategier.

Få en smagsprøve på en session

Herunder kan du se en lille video, hvor du kan se min praksis og høre lidt om, hvordan det hele foregår.